Viktigt att veta när du försäkrar din entusiastbil hos oss


Bruksbilar

Är entusiastbilen din huvudsakliga bruksbil hänvisar vi till Trygg-Hansa.

Modifierade och ombyggda bilar

Vi gör alltid en individuell bedömning av bilen som ska försäkras. Bilar som är modifierade för, eller kommer att användas till, banracing, dragracing, drifting eller terrängkörning förbehåller vi oss rätten att besluta om individuell försäkringsomfattning och pris för. Detsamma gäller bilar där registreringshandlingen inte stämmer överens med verkligheten. I båda dessa fall rekommenderar vi att ni kontaktar oss för en individuell lösning.

Fordonets värde

Värdet på bilar går upp och ned och påverkas av flera faktorer, bland annat skicket och marknaden. För att inte din bil ska vara underförsäkrad eller tvärtom överförsäkrad är det viktigt att du själv följer marknadsläget för just din bilmodell och kontaktar oss vid eventuella förändringar.

Det är alltid det dagsaktuella marknadsvärdet som gäller vid en skada, dock högst försäkringsbeloppet som står på ditt försäkringsbrev.

Bankörning

Vi stödjer utvecklingen, återväxten och bevarandet av fordonshobbyn på våra vägar och i våra garage. Ingen del av entusiastförsäkringen gäller därför om du skulle köra din bil på inhägnat tävlingsområde, i enlighet med trafikskadelagen.