Bilsport & MC Specialförsäkring erbjuder försäkringar för entusiastfordon. Det vi är mest stolta över är våra medarbetare som lever hobbyn på precis samma sätt som du. Tillsammans har vi mer än 100 år av samlad erfarenhet och kunskap.

Bilsport & MC Specialförsäkring har tidigare varit en del av Moderna Försäkringar. Den 1 april 2022 gick Moderna Försäkringar ihop med Trygg-Hansa. Det här ger oss nya möjligheter att utveckla vår service och skapa ännu större trygghet för våra kunder.

För dig som är kund hos oss innebär det egentligen ingenting. Din entusiastbil, MC eller veteranmoped är fortsatt tryggt försäkrad. Skulle någon förändring ske kommer vi att informera dig i god tid innan. Dubbelkolla gärna att vi har rätt kontaktuppgifter till dig på Mina Sidor.

Har du en försäkring även hos Moderna Försäkringar? Klicka här så kommer du till vår infohubb om samgåendet med Trygg-Hansa.

Här kan du läsa mer om våra försäkringar.

Vilka är Bilsport & MC Specialförsäkring?

Vi vet hur det känns att nervöst vänta i startfållan till Gotland Grand National. Vi vet hur det är att stå i dikeskanten med ett trasigt hjullager på väg till bilträffen eller hur det kan bränna av trötthet i baksidan av låret när din HD-knöl vägrar starta.

Med denna erfarenhet i bagaget skapar vi specialförsäkringar som ska göra ditt fordonsägande enklare. Vi vet vilken typ av problem som kan dyka upp när man äger en gammal bil, hoj eller moppe eftersom vi helt enkelt råkat ut för problemen själva. Därför tycker vi till exempel att du ska få välja verkstad vid skada, eller välja att reparera själv om du hellre vill göra det.

Vi läser ständigt på om olika trender och grottar ner oss i utvecklingen av tillbehör. Vi ser också till att ha koll på värdet på just ditt fordon. Inte sällan får vi med glädje rådgöra och guida våra kunder i allt möjligt som rör fordonshobbyn. Det kan vara allt från mektips, till att rekommendera en skräddare för ett inredningsjobb, eller rekommendera skyddsutrustning för hojåkning. Att ha en nära relation till våra kunder är stommen i vår affärsidé. Vi är därför inte ett företag som låser in oss på kontoret och väntar på att telefonerna ska ringa. Istället spenderar vi otaliga timmar på olika träffar och evenemang för att träffa och umgås med likasinnade.

Vi stödjer raggarbilkulturen lika väl som sportbilskulturen. Chopperkulturen lika väl som touringkulturen. Vare sig du kör patinerad pilsnerkärra eller vintage Ferrari, långgaffel eller plastraket så hittar du likasinnade hos våra medarbetare. Vi finns här för dig och respekterar dig och ditt motorintresse oavsett vad du kör.

Trygg-Hansa – Ett försäkringsbolag där Bilsport & MC Specialförsäkring ingår

Bilsport & MC Specialförsäkring ingår i Trygg-Hansa, och är en del av den danska försäkringsgruppen Tryg Forsikring. Som Skandinaviens största försäkringskoncern kan vi erbjuda mängder med försäkringslösningar och trygghet för våra kunder. Läs mer om Trygg-Hansa och Tryg.

Bilsport & MC Specialförsäkring är en del av Trygg-Hansa. Försäkringsgivare är Trygg-Hansa Försäkring filial, 106 26 Stockholm, Bolagsverket org.nr 516403-8662, filial till Tryg Forsikring A/S, Erhvervsstyrelsen C­­VR-nr 24260666, Klausdalsbrovej 601, DK-2750 Ballerup, Danmark

Trygg-Hansa står under tillsyn av Finanstilsynet Danmark/ Finansinspektionen Sverige. Momsregistreringsnummer: SE663000077301

Tryg

Sedan den 2 april 2009 ingår Bilsport & MC Specialförsäkring i den danska försäkringskoncernen Tryg A/S.

Vår process för produktgodkännande

Här kan du läsa mer om vår process för produktgodkännande och om målgrupperna för våra försäkringsprodukter.

Subban-Älven.jpg