1. Hem
  2. Bilsport & MC
  3. Motorguiden
  4. Bilsemester södra Sverige

Att njuta av vår hobby är enkelt. Passa på att besöka dessa ställen innan midvinterkylan slår oss i ansiktet igen! 

Kyrkö Mosse 

I kronobergska Ryd hittar du troligen landets mest kända torvmosse. Här bedrevs bilskrot under nästan femtio år innan innehavaren gick i pension. Sedan dess har myren blivit föremål för flera reportage och ett stort turistmål för besökare från hela världen. Gillar du natur, bilar och att fotografera? Då har du hittat rätt! Sällan har man kunnat skåda moder naturs krafter på bilkarosser som här. 

Tobias, försäkringsrådgivare

kyrkö_mosse_1024x694.jpgHäng på Kyrkö Mosse.


Rörum Strand 

Ett stenkast från äppelträden i Kivik hittar man stranden som beskrivs i folkmun som ”Sveriges Thailand”. Här har du Skåne när det är som bäst: långa sluttningar, kritvit sand och fruktträd i massor. Stenkastet är heller inte långt till mysiga småstaden Simrishamn, Wallanders Ystad eller storstadspulsen i Malmö. 

David, försäkringsrådgivare

rörum_strand_1024x410.jpgVackra vyer på Rörum strand.


Garage Bar Höganäs 

Låt oss ta en tur mellan Höganäs och Kullaberg på tvåhjulingen. Efter vacker natur behöver du ta en bit mat. Vad är då bättre än perfekta hamburgare i biker-miljö? Garage Bar har sedan starten fått lovord för sina underbart goda hamburgare, sin sköna inredning och liveframträdanden. Det är viktigt med både mat- och vätskebalansen i sommarsolen!

Tony, motorentusiast & försäljning- och partnerchef

Tjorven Museum 

Norr om Kalmar finns ett museum dedikerat till bilen som fått sitt smeknamn efter Astrid Lindgrens karaktär i Saltkråkan. Under slutet av sextiotalet tillverkades en postbil hos Kalmar Verkstad som kom att få smeknamnet Tjorven, runt tvåtusen bilar tillverkades och sen 2016 hittar du fullt av dem i Rockneby. Skulle utställningen göra dig utsvulten? Oroa dig inte, caféet är välfyllt med allt från bakverk till luncher.

Fredrik, Fordonsspecialist

Njut av din semester och håll utkik – för vem vet om våra kollegor i Hammarstrand tipsar om fina resmål i norra delarna av landet nästa gång?

Varma sommarhälsningar från oss på Bilsport & MC!

Försäkring för varje äventyr

På Bilsport & MC lever vi hobbyn på samma sätt som du. Välj rätt försäkringsskydd och skapa minnen på vägarna utan oro.

Se ditt bästa pris