På en stor gård, strax utanför Tierp, 12 mil norr om Stockholm hittar vi vår vän Jonas Gåhlin. Spannmålsbonde, bilentusiast och livsnjutare.

Efter att hans prisvinnande T-bird fått stå ute en vinter bestämde han sig för att bygga det optimala garaget. Om man nu kan kalla det ett garage. Här tar man nämligen av sig skorna och tassar omkring på klinkergolv med tillhörande golvvärme. Väggarna är målade i en mörk kulört och de dimrade spottarna i taket, tillsammans med ljudabsorberande plattor skapar ett ombonat och varmt intryck. En projektor lyser upp en av väggarna med streamad film samtidigt som tavlor, leksaker, böcker, och memorabilia från USA stjäl uppmärksamhet. Här finns även ett flipperspel, träningsutrustning och en helt oanvänd crosshoj från 80-talet.

blobid0.jpg

Men Jonas gillar ju även att skruva med sina bilar och projekt. Detta löser han enkelt då han, i byggnaden intill, har en enorm meck-hall för runt 12 bilar med 4-tons lyft, plåtverktyg och svets. Även här finns så klart ett loft med soffor och fåtöljer och på baksidan av huset har Jonas byggt en liten oas med sandstrand och palmer. Här kan ni se filmen från Jonas drömgarage.

Vi har även varit i en otroligt garage på Öland där vi fick oss en rejäl överraskning. Länk finns nedan eller så klickar du bara här. Luta dig tillbaka och njutav mer film.  

Teckna försäkring

På Bilsport & MC har vi specialiserat oss på det vi kan bäst: entusiastbilar, motorcyklar och veteranmopeder. Få ditt pris direkt.

Få pris