Vi är många som ser fram emot att återigen äntligen kunna njuta av snö- och grusfria vägar. Innan du kör ut så är det som vanligt några saker som det kan vara lätt att glömma bort i ivern att komma ut och köra. Därför kommer här en liten lista som vi satt ihop med en förhoppning om att ni ska få en bra start på säsongen.

Kolla vätskenivåerna
Visst läckage kan förekomma på främst äldre fordon. Men när du tar fram bilen eller hojen så kolla efter onormala läckage. Efter detta så kika över oljenivån, bromsvätskenivån, kylarvätskenivån. Glöm heller inte att använda alla sinnen, exempelvis om det luktar bensin.

Batteri och kablar
Kanske har du plockat bort batteriet eller haft en underhållsladdare påkopplad under vintern? Kontrollera att batterikablarna är hela och sitter fast mot batteriet. När du kopplar på strömmen efter ett längre stillestånd så lyssna alltid noga efter gnistor eller ljud som kan uppkomma vid kortslutning.

Provkörningen
När du har kollat lufttrycket i däcken så är det äntligen dags för första turen! I många fall kan de första kilometrarna vara lite bräckliga och det kan kännas som ögonstenen har rasat utför väldigt fort under vintern. Men oftast blir den piggare när däcken fått rulla en bit, motor och växellåda har fått upp arbetstemperatur och fjädringen fått jobba lite. Bromsa gärna lite i omgångar och känn efter om de tar ojämnt. När du sedan stannar så känn på hjulen efter ojämn värmeutveckling och kolla på nytt efter läckage.

Tvätta
Efter att ha stått ensam i ett garage i flera månader så är det är inte mer är rätt att du ger ditt fordon en välförtjänt tvätt för att fira att ni nu har en ny säsong att tillsammans se fram emot.

 

Vi önskar er en härlig säsong! 

 

Försäkring för varje äventyr

På Bilsport & MC lever vi hobbyn på samma sätt som du. Välj rätt försäkringsskydd och skapa minnen på vägarna utan oro.

Se ditt bästa pris